Mijn werkzaamheden.

Op 17 jarige leeftijd begonnen bij de technische dienst van de PTT. En gewerkt als monteur bij de huistelefonie en later als tekenaar op het planbureau nettenbouw.

Daarna verhuisd naar PHILIPS te Drachten en werkte ik op de afdeling EBM (Electronische Bedrijfs Mechanisatie). Hier ontwierp ik besturings-systemen voor de productie machines van de scheerapparaten . Vervolgens naar PHILIPS Apeldoorn alwaar de P1000 PHILIPS mainframe computer systemen werden gemaakt en daar de tweejarige opleiding tot systeemtechnicus heb afgerond.

Later verhuisd naar Eindhoven en gewerkt in het NatLab in Waalre waar de grootste mainframe systemen van toen de P1400 in gebruik waren .

Teruggekeerd naar Fryslân en gewerkt in de office computers de  P350-P358. Deze werden opgevolgd door de P410 en P450.  Tenslotte de P4000 en P4800 mini-computersystemen. Deze hadden een uitgebreide systeem- software met interuptable  multi-task en multi-priority programs. De overgang van systeemtechnicus naar system engineer betekende o.m opleidingen volgen op het gebied van software ( COBOL) De systeemsoftware opleiding (het MasterControlProgram en de system utilitys). Verder ook de opleiding voor tuning en performance van de P4000 systemen. Bovendien om ook de administratieve processen binnen een organisatie te begrijpen de MBA opleiding. In 1986 register informaticus (ri) geworden.

Helaas werd in 1992 PHILIPS Computers overgenomen door Digital. In 1993 met een reorganisatie bij Digital Computers met de VUT gegaan. Later werd Digital overgenomen door Compaq en nog weer later deze door HP, zodat ik nu mijn pensioen ontvang van HP.